Wellness with Purpose

In 2013 Auburn Rec + Wellness took under-utilized square footage in the lower level of their state of the art facility and created a new Personal Training and Marketing Ops space.  At the start of conceptualization the team knew that the design needed to pay homage to the existing facility both via material palette and brand integration.  While the core brand tenants of “healthy buildings, healthy bodies” remained the same, the main facility interior concept focused on an ‘outside-in’ approach. The design team was able to evolve the design concept to explore life underground, or the “root” of wellness development via personal training.  Through linework and layering of materials the final design explores the strata layers of the student experience of developing wellness with a purpose of student growth and rejuvenation.

Auburn Rec and Wellness Center Lobby Desk
Auburn Rec and Wellness Center Lobby Waiting Area
Auburn Rec and Wellness Center Meeting Room
Auburn Rec and Wellness Center Weight Room
Auburn Rec and Wellness Center Yoga Area
Auburn Rec and Wellness Center Lounge Area
Auburn Rec and Wellness Center Office Space

Transforming an underutilized space into motivational areas infused with Auburn's brand.